If your browser doesn't have javascript enabled, click here TreZzoR Tracker - Tracker movie DB

Navigace

Tracker movie DB - Garfield a přátelé II (TV seriál)



Garfield a přátelé II (TV seriál)

Garfield and Friends II
Základné údaje:
USA, 1992
Režia:
Dave Brain , Ron Myrick

Hrajú:
Thom Huge, Gregg Berger, Frank Welker, Howie Morris, Will Ryan, Jewel Shepard, John Moschitta JR.

Žáner:
Komédia

Vedľajší žáner:
Animovaný / Rodinný

Hodnotenie:
55%
Hodnotení: 2
Ander
HomerJ

Obsah:

Tlustý cynický kocour, který zbožňuje italské těstoviny, nenávidí sport a pondělky, sleduje televizi, ať dávají cokoli, ponižuje svého majitele a pohrdá psy. Vychytralá potvůrka, se smyslem pro anglický humor stejně jako nejstarší banánové gagy. Sebevědomý, cynický, lehce ješitný a hlavně nejtlustší kočičí elegán v historii, pán domu i ledničky. Kocour Garfield – král postaviček komiksového stripu. Narodil se v roce 1978 z pera a z čisté lásky kreslíře Jima Davise, kdy jeho tříokénkové kreslené historky začaly vycházet v novinách. V té době netušil, že se stane světovým fenoménem a jednou ho bude denně číst více než 220 milionů fanoušků v 250 zemích světa. I české čtenáře provází tato svérázná postavička na stránkách některých deníků i samostatných knížek už několik let.

Nelze se pak divit, že se jeho neodolatelnému a kultivovanému humoru dostalo i animovaného zpracování. Příběhy Garfielda a jeho rodiny, kterým se smějí děti i dospělí, mladí i staří, ženy i muži, dnes sleduje televizní obecenstvo více jak pětatřiceti zemí světa. Jen v USA je to týdně 14 miliónů diváků a na některých stanicích se tam Garfieldovy animované epizody objevují i pětkrát týdně. Česká televize do svého vysílání připravila již 52 pokračování kreslených příběhů tohoto slavného kocoura a jeho přátel.

Garfieldovský humor je univerzální. Díky absenci politických a komunálních témat je srozumitelný po celém světě a každý z jeho nadšených čtenářů i diváků si najde to svoje. Někdo vidí milého veselého kocourka, někdo cynického pána domu, kterému je plná lednička nadevše. Někomu se Garfield líbí nejvíc, když dává pořádně zabrat ostatnímu osazenstvu domácnosti, zejména svému pánovi Jonovi a pejskovi Odiemu, jiný zase ocení chvíle, kdy kocour projeví smysl pro ironickou nadsázku. Co je ale hlavní – ať tak nebo tak, všichni se náramně baví.

Jak již bylo řečeno, Garfield se narodil v roce 1978 v hlavě amerického kreslíře Jima Davise. Proč se ale Garfield stal takovým fenoménem, když Davisovy předchozí stripy nevzbudily větší pozornost? Určitě je to způsobeno znalostí prostředí – Jim Davis vyrostl na farmě zabydlené mimo jiné pětadvaceti kočkami. Ale hlavně: Garfield sice prožívá svoje kočičí příhody, když zkouší, jestli dopadne na všechny čtyři nebo demoluje nový závěs, ovšem zároveň ztělesňuje mnoho vlastností nás, pánů tvorstva: je líný, mlsný, mrzutý, ješitný, škodolibý... Znalci se shodují na tom, že valná část úspěchu komiksu, stripu i seriálu spočívá ve ztotožnění se čtenáře či diváka s postavou. Ano, řekne si človíček nad knížkou nebo před obrazovkou, to jsem já, kdo se v noci plíží vyžrat lednici a předstírá při tom, že je náměsíčný, a kdo by radši zemřel, než aby ráno vylezl z vyhřáté postele. A má radost, že v tom není sám.


Späť

Tvoje hodnotenie:
Vice smajliku



Ander04/05/2009 19:52:19
torrent neexistuje  
ander
HomerJ19/04/2009 20:42:41
nema chybu , Homerovi slapou na paty