If your browser doesn't have javascript enabled, click here TreZzoR Tracker - Tracker movie DB

Navigace

Tracker movie DB - Zámek v oblacích



Zámek v oblacích

Hauru no ugoku shiro
Základné údaje:
Japonsko, 2004
Režia:
Hayao Miyazaki

Hrajú:
Ryunosuke Kamiki, Takuya Kimura

Žáner:
Sci-Fi

Vedľajší žáner:
Animovaný / Fantasy / Romantický

Hodnotenie:
95%
Hodnotení: 2
HomerJ
speedtracker

Obsah:


I v pokojném anglickém městečku se mohou dít čáry a kouzla. Mladá a skromná Sofie, nejlepší kloboučnice v salonu madam, vůbec neví, čím si zasloužila, že ji jednoho dne na ulici zachrání před dotěrnými vojáky krásný čaroděj. Vezme ji pod svou ochranu a udivená Sofie najednou ztrácí půdu pod nohama, stoupají spolu nad městečko, letí jako ptáci... Jenže pak ji navštíví trest v podobě zlé čarodějnice. Sofie přijde o své mládí i krásu a dál se musí protloukat sama jako stařena. Její jedinou nadějí je ten krásný mladý čaroděj Howl, který ve svém zámku na muřích nohách obchází krajem. Když se nakonec stařence Sofii podaří u něj zůstat jako hospodyně, otevře se jí celý tajemný Howlův svět kouzel, kde neplatí nic z toho, co ve světě lidí. A přesto, že tělem je Sofie stařena, srdce má stále mladé a to si nedá poroučet. Do pohledného čaroděje se zamiluje. Její láska však bude vystavena těžké zkoušce!
Další příspěvek kultovního režiséra japonského animovaného filmu Hajaa Mijazakiho, tentokrát podle románu anglické spisovatelky Diany Wynne Jonesové.
Pohádkový příběh dívky Sofie a mladého čaroděje Howla vypráví především o lidské svobodě a síle lásky.
Film získal řadu mezinárodních ocenění, včetně nominace na Oscara za nejlepší celovečerní animovaný film (podobně jako jiný Mijazakiho film, Cesta do fantazie).


Späť

Tvoje hodnotenie:
Vice smajliku



speedtracker02/05/2009 21:38:21
O trošku slabší než Mijazakiho nejlepší kousky, stále ale v rámci animovaných pohádek patří mezi nejlepší.
HomerJ21/04/2009 14:27:07
plny pocet , proste Miyazaki mi neda spat