If your browser doesn't have javascript enabled, click here TreZzoR Tracker - Tracker movie DB

Navigace

Tracker movie DB - Krvavá volba



Krvavá volba

Rules of Engagement
Základné údaje:
USA / Kanada / Velká Británie / Německo, 2000
Režia:
William Friedkin

Hrajú:
Tommy Lee Jones, Samuel L. Jackson, Guy Pearce, Ben Kingsley, Bruce Greenwood, Anne Archer, Blair Underwood, Philip Baker Hall, Dale Dye, Amidou, Nicky Katt, Ryan Hurst, Gordon Clapp, Kevin Cooney, David Graf, Stephen Ramsey, Mark Feuerstein, Thom B

Žáner:
Dráma

Vedľajší žáner:
Akční / Thriller

Hodnotenie:
95%
Hodnotení: 2
HomerJ
ulbra

Obsah:



Zaujímavosti
Rozpočet: $ 60,000,000



Americká ambasáda v Jemenu je obklíčena rozlíceným davem zfanatizovaných demonstrantů. Plukovník Childers, který odpovídá za její bezpečnost, zajistí tři helikoptéry, kterými je evakuována celá rodina amerického vyslance. Následuje atak Jemenců, při kterém jsou tři vojáci z ambasády zabiti. To je jasný pokyn pro plukovníka, aby dal rozkaz k ozbrojené obraně. 83 jemenských civilistů je zlikvidováno. Jeho rozhodnutí je ale diplomatickými kruhy odsouzeno a Childers se stane obětním beránkem a je postaven před soud. Vybere si ke své obhajobě válečného veterána z Vietnamu, cynického opilce a dlouholetého přítele plukovníka Hodgese, kterému ve válce zachránil život. Hodges není přesvědčen, že svého přítele kvalifikovaně obhájí a rozmlouvá mu to, ale Childers je skálopevně přesvědčen, že právě on je ten pravý. Soudní pře, ten věčný souboj o objektivní pravdu a spravedlnost začíná.   (oficiální text distributora)


Späť

Tvoje hodnotenie:
Vice smajliku



ulbra09/08/2009 19:35:38
Vyborne valecne drama.Tommy Lee Jones a Samuel L. Jackson bojuji proti obvineni pred soudem. Jestli je obvineni opravnene ? Tak na to se musi kazdej podivat sam. Film opravdu stoji za to.
90%
HomerJ22/04/2009 22:04:25
skvely sudny spor