If your browser doesn't have javascript enabled, click here TreZzoR Tracker - Tracker movie DB

Navigace

Tracker movie DB - Dobrý ročník



Dobrý ročník

A Good Year
Základné údaje:
USA, 2006
Režia:
Ridley Scott

Hrajú:
Freddie Highmore (Young Max), Albert Finney (Uncle Henry), Russell Crowe (Max Skinner), Rafe Spall (Kenny), Archie Panjabi (Gemma), Richard Coyle (Amis)

Žáner:
Komédia

Vedľajší žáner:


Hodnotenie:
90%
Hodnotení: 1
HomerJ

Obsah:

Film, při jehož natáčení se proslulý režisér Ridley Scott (Gladiátor) podruhé sešel s oscarovým hercem Russellem Crowem, vypráví příběh londýnského experta v oboru investic Maxe Skinnera (Crowe), který se po smrti svého strýčka vrací na vinici, kde prožil nejkrásnější část dětství. Přestože chce hodit minulost za hlavu a vinici co nejdříve prodat, v okamžiku příjezdu do čarokrásné oblasti na jihu Francie se začne odvíjet zcela nová a opojná kapitola jeho života, v jejímž průběhu v sobě nalezne to, co už od dětství postrádá.

Snímek DOBRÝ ROČNÍK vznikl podle stejnojmenného románu Petera Maylea (jehož námět vymyslel Mayle spolu se svým dlouholetým přítelem Ridleym Scottem). Scott se kromě režijní taktovky ujal také role producenta. Do podoby filmového scénáře román adaptoval Marc Klein. Po boku Crowea se ve filmu objeví vážený filmový veterán Albert Finney v roli zesnulého strýce Henryho, který svému synovci předal životní moudrost, Marion Cotillard (Velmi dlouhé zásnuby) v roli majitelky kavárny, jež svým půvabem Maxovi učaruje, Abbie Cornish (Somersault) v roli Maxovy domnělé, dlouho ztracené sestřenice, která je údajně oprávněnou dědičkou vinice, Tom Hollander (Piráti z Karibiku - Truhla mrtvého muže) v roli jeho nejlepšího přítele a Freddie Highmore (Hledání Země Nezemě) jako mladý Max.

"Připadalo mi to jako skvělá metafora života," říká Crowe. "Když jsme s Ridleym pracovali na Gladiátorovi, metaforou byla smrt. Ale v DOBRÉM ROČNÍKU se zabýváme především životem a skutečným užíváním života. Každá z postav tohoto příběhu se ocitne v situaci, která učiní její život lepším."   (oficiální text distributora)


Späť

Tvoje hodnotenie:
Vice smajliku



HomerJ01/02/2011 18:25:11
Tá francúzská navigácia - som nemohol
Marion je moc hezká francúzska
"Zmiz z mého displeje"
Ta vie n'est pas adaptée ŕ cet endroit